Twee organisaties; totaal verschillende werkwijzen

Bijna twee maanden ben ik nu gedetacheerd bij de gemeente Roosendaal, inmiddels heb ik behoorlijk kunnen meekijken in de keuken en natuurlijk zie je veel verschillen in organisatie, maar ook zeker in hoe applicatiebeheer ingericht is en hoe de samenwerking met (o.a.) ICT verloopt. Toch is dat erg leerzaam, ik probeer de goede dingen van Etten-Leur mee te nemen naar Roosendaal, maar ook zeker andersom.

In ieder geval lopen de projecten waarvoor ik in Roosendaal zit best goed, als alle tests de komende week goed uitpakken, kunnen we begin november de nieuwe PC’s in gebruik nemen bij Sociale Zaken. Hierdoor zou een hoop frustratie opgelost worden bij zowel gebruikers als applicatiebeheerders en systeembeheerders. Benieuwd zijn we wel hoe de diverse applicaties zich staande gaan houden onder het nieuwe Windows 7. De module Documentuitvoer draait inmiddels ook bijna volledig, nu moet eigenlijk nog een soort van stresstest worden uitgevoerd met meerdere die tegelijkertijd worden gegenereerd om de echte belasting te kunnen meten.

Daarnaast is inmiddels de kick-off gegeven voor het implementeren van GWS4ALL 12, welke sinds 30 september ‘officieel’ vrijgegeven is door Centric. Veel is nog onbekend voor dit traject en aan nog enkele randvoorwaarden moet worden voldaan, maar feit is wel dat we inmiddels kunnen starten met het maken van een plan van aanpak.