Digitaal werken

Inmiddels is het al enige tijd geleden dat ik een post heb geplaatst op dit weblog. Dit komt mede door een uitdaging die ik aangegaan ben op het werk; projectleider van het project tot digitaliseren van de inkomende- en uitgaande postproces en de digitalisering van het bestuurlijke besluitvormingsproces.

We zijn op het punt aangekomen dat het onderdeel inkomende en uitgaande post bijna rijp is voor productie. Eind deze week wordt de oude applicatie uitgeschakeld en de data geconverteerd naar de nieuwe applicatie Verseon.

Het grappige aan Verseon is dat ik erg veel herkende van wat ik meegekregen heb op de opleiding over object georiënteerd programmeren, je ziet duidelijk de opbouw van abstracte naar concrete klassen en de overerving.

Toch ligt mijn  hart meer in het plannen, organiseren en zorgen voor afstemming. Daarom is deze nieuwe rol ook erg leuk. Ondanks de korte tijd die we hebben gekregen voor het project (vanaf half oktober), hebben we toch in een kleine 3 maanden tijd samen met Circle een solide oplossing kunnen afleveren. En het voornaamste, we bereiken het met een heel beperkt aantal zeer enthousiaste collega’s.

Deze week nog de laatste opleiding geven aan de ongeveer 50 collega’s die er initieel mee gaan werken en dan op naar vrijdag; productiedag!