Release engineering @ facebook.com

facebook_logo

In de vorige editie van Intermediair was een aardig artikel te lezen over hoe wordt omgegaan met releases binnen Facebook. De release engineer, Chuck Rossi houdt er een manier van registratie op na, waar als een developer een fout maakt en de release gaat daardoor fout, deze karma verliest.

Al enige tijd geleden is een video gepubliceerd waarin Chuck uiteenzette hoe het release proces binnen Facebook gaat en waar het karma dan ook voor dient. Een hels karwei als je je bedenkt dat er meer dan 500 ontwikkelaars rondlopen en allemaal aan het werk gehouden moeten worden en gebruik maken van dezelfde ontwikkel omgeving.

Er is op zich weinig informatie te vinden over hoe andere organisaties het releasen van software doen en uitvoeren. Uiteraard is dat vaak een geheim van de chef, het is immers zo dat een efficient release proces de productiviteit en snelheid van het doorvoeren van wijzigingen bevorderd. Hier is dus veel voordeel mee te halen.